Un drac que parla

El ajudant i conta-contes de festivÀnima: un petit drac que parla!

drac papiroflexia drac papiroflexia 2drac papiroflexia 3Un drac que parla fet amb papiroflexia

A festivànima tenim uns ajudants,,,  petits dracs que parlen amb tothom a  vegades a les fires o pel carrer o al taller quan algú ens fa una visita. També els trobareu a dins del teu teatre.

Són molt senzills de fer i a la panxa si els obriu trobareu la nostra adreça d’internet.

Avui com que és Sant Jordi, farem tots junts, amb una petita història, el nostre DRAC que PARLA!

1. Primer de tot hem de trobar un paper que sigui quadrat.

Fa molt de temps encara que no ens recordem el món era QUADRAT.

2. El pleguem per la meitat al diagonal, fent un triangle.

A aquest vell món quadrat havia una MUNTANYA de pedres blanques.

3. Obrim el triangle i fem dos plecs posant agafant les dues cantonades al costat dret i esquerre del paper cap a la línia del centre fins que arribin i ens quedi una figura que sembla un estel.

Els nens del poble al costat de la muntanya a la tarda com que feia un vent molt bonic, anaven al camp a jugar amb estels que es feien ells mateixos amb l’ajuda dels seus avis.

4. Una altra vegada amb les dues cantonades noves que ens queden als costats de la línia central fem dos plecs cap al centre fins que obtenim un rombe o un diamant.

Aquesta muntanya amagava un secret: les seves pedres blanques eren DIAMANTS en brut però ningú al poble ho sabia. 

5. Agafant el nostre rombe l’hem de plegar per la meitat fins fer un triangle.

Quan algú va descobrir que els diamants eren molt desitjats pels reis però encara més per les reines i princeses, tots els pares i mares del poble, i els tiets i fins i tot algun avi van deixar enrere les seves activitats habituals per anar a la muntanya a agafar sacs plens de aquestes pedres precioses. Després d’un temps ja la MUNTANYA estava diferent, es veia més prima i no es trobaven ja pedres blanques.

6. Agafant les dues punxes més agudes del triangle, les pleguem cap a la base cap un costat i cap el altre fent un trapezi.

Una nit, quan ja tothom havia deixat d’anar a la muntanya i al poble els pares i mares els tiets, els avis i els nens es preparaven per ficar-se al llit. Alguns es rentaven les dents, altres miraven la tele i comentaven les notícies, alguns avis feien  papiroflèxia amb els seus nets o llegien un conte quan van sentir un soroll com mai havien sentit. Una EXPLOSIÓ monumental va fer tremolar cases, arbres i als arbres els nius que havia a les branques. Van veure de lluny com si a la muntanya algú estigues celebrant SANT JORDI amb una exhibició pirotècnica.

7. Pleguem cap a la dreta i cap a l’esquerra les dues punxes que havíem fet al pas anterior.

Al matí tots van veure que la MUNTANYA amagava més d’un secret: Era també un volcà. El vent del nord va bufar al matí fent que el fum del volcà anés cap a la platja i a la tarda el vent càlid del sud va bufar fent que el fum tornés cap als països del nord (que normalment són més freds). Així va continuar  per mesos fins que tots al poble estaven acostumats.

8. Agafem les dues punxes i les separem cap a fora perpendiculars a la resta de la figura i amb els dos dits fem pressió plegant-les per la meitat.

Un diumenge que van a tornar els nens amb les seves famílies a jugar al camp a la vora de la muntanya van sentir un sorollet com de papers bellugats dins de la muntanya…

9. Empenyem amb suavitat una de les punxes de baix a dalt de manera que giri fins que quedi a sobre de l’altra punxa i a la vegada anem plegant el trapezi per la meitat. Les dues punxes de a sobre han de quedar cap al davant mentre que els dos costats del trapezi han de quedar cap al darrere i JA per fi TENIM EL NOSTRE DRAC!

Tots es van quedar bocabadats al veure com del volcà encara tebi va sortir un nen drac petit i somrient que al cap d’una estona de balbucejar va començar a PARLAR!

10. Felicitats per arribar fins al final! Amb corrector i un llàpis o un boli podeu dibuixar els ulls la panxa i les escates del petit drac.
Si teniu dubtes fent el vostre drac, si us plau escriviu-me un correu a  jimenauribe@festivanima.com

Esta entrada fue publicada en Actividades en..., festivAnima es noticia, Hecho en casa y etiquetada , , , , , , , , , . Guarda el enlace permanente.

Deja un comentario

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *